Vanliga frågor om Curcuma

Gurkmejashot antiinflammatoriskt

 

Vad innehåller Curcuma? 

Curcuma består av högkvalitativ gurkmeja med  cirka 6% curcumin, ceylon kanel, ingefära, nypon, kokos, lakrits, fänkål, kryddnejlika, spirulina och svartpeppar. Samtliga ingredienser är ekologiska och av högsta kvalitet. 

Varför ska jag ta Curcuma? 

Det finns många anledningar till att börja använda Curcuma såsom besvär med leder i form av stelhet och värk, krånglande mage eller allmänt intresse av att ge kroppen en extra boost av nyttigheter och näring. 

Har du långvariga besvär rekommenderar vi dig att ta kontakt med sjukvården och få dina besvär bedömda av behörig sjukvårdspersonal. 

Hur ska jag ta Curcuma? 

Vi rekommenderar 1-2 rågade tsk dagligen. 

Ett bra sätt är att blanda ner pulvret i lite vatten och ta det som en hälsoshot varje morgon. Är du inte så van vid gurkmejasmaken kan man blanda i lite juice, kokosmjölk, havremjölk eller liknande istället. Vi rekommenderar att du tar Curcuma i samband med måltid. Det går bra att blanda för flera dagar i en flaska och förvara den i kylen i några dagar. 

"Golden milk" är populärt i Indien. Blanda 1 tsk Curcuma i 2 dl valfri mjölk. Tillsätt honung efter behov. 

Du kan även hälla det på din fil, i gröten eller varför inte i en härlig smoothie. 

Har du barn så kan du prova att krydda köttfärssåsen, så får även de i sig denna hälsosamma mix. 

Prova dig fram! Försök dock att hitta ett sätt som passar dig så att det blir en daglig rutin.

Kan man få några biverkningar? 

Det finns inga kända biverkningar av normalt intag av gurkmeja. Skulle du däremot överdosera, vilket skulle innebära 8 g curcumin så skulle du behöva äta mer är 130 g ren gurkmeja på en dag. Det skulle i så fall kunna ge illamående, diarré, matsmältningsbesvär och hudirritation. Det finns dock personer som även reagerar på mindre mängder gurkmeja. 

Skulle du få ont i magen eller få diarré när du tar Curcuma, är det extra viktigt att ta Curcuma I samband med måltid. Du kan prova att ta halva dosen. Att blanda ner din dagliga dos i valfri mjölk är också lindrigare för magen.  

Vi rekommenderar alltid att du tar din Curcumashot i samband med måltid.

Curcuminet i gurkmejan är lätt blodförtunnande så du bör sluta med Curcuma 2 veckor innan planerade kirurgiska ingrepp. Konsultera alltid din läkare om du tar andra receptbelagda läkemedel.

Om du får besvär, prova att sluta med Curcuma för att se om även besvären försvinner. Om inte, kontakta din vårdenhet för konsultation. 

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör ej användas som alternativ till en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Har du medicinska besvär, konsultera din läkare. 

Kan jag ta Curcuma om jag är gravid eller ammar?

Man ska alltid vara extra noga med vad man stoppar i sig under graviditet och när man ammar. Rådgör därför med en läkare innan du tar Curcuma under denna tid. 

Kan mina barn ta Curcuma? 

Det går bra, i kombination med i övrigt varierad kost. Tänk på att dosera efter vikt. 

Kan mitt husdjur ta Curcuma? 

Det är vanligt att ge gurkmeja både till hundar och hästar. Viktigt är att dosera rätt efter vikt. 

Köp din smarta gurkmejamix nu  gurkmeja antiinflammatoriskt ingefära kanel