Vad säger forskningen om gurkmeja?

Gurkmejashot pulver ekologisk ingefära antiinflammatorisk
Gurkmeja, ingefära och flera av de andra ingredienserna i Curcuma har använts i tusentals år inom ayurvedisk och kinesisk medicin mot olika krämpor och sjukdomar. Inom västerländsk medicin har man börjat intressera sig för de antiinflammatoriska effekterna.
Det finns massor med studier gjorda på och forskning kring gurkmeja och antioxidanter. Sen nedan och klicka, så länkas du vidare till betrodda sidor som PubMed.
  
Vi har valt att använda svartpeppar i Curcuma för att öka biotillgängligheten av curcumin. Läs studier som visar att upptaget i kroppen ökar om man tar svartpeppar i samband med curcumin.
Läs mer än gärna Stig Bengmarks bok "Välj Hälsa!" och låt dig inspireras till ett friskare och hälsosammare liv. Stig är professor och har forskat inom området både nationellt och internationellt. 
Även Food Pharmacy skriver mycket om gurkmejans fördelar i sin bok med samma namn. Du kan också lyssna på deras pod för att fördjupa dig i ämnet. 
Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och författare. Hon har skrivit flera intressanta böcker på temat hur vår hälsa påverkas av den kost vi äter.